Εκδήλωση του Λυκείου των Ελληνίδων Άργους στη μνήμη Μάρθας Κονομάρα (18-02-1983)


a19830218

18-02-1983

 

Τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, το απόγευμα, στην αίθουσα του Λυκείου των Ελληνίδων, έγινε μια σεμνή εκδήλωση για να τιμηθεί η μνήμη της αξέχαστης Μάρθας Κονομάρα.

Η εκδήλωση άρχισε με μια σύντομη, αλλά χαρακτηριστική ομιλία της Προέδρου του Λυκείου κ. Μαρίας Μουσταίρα, η οποία χωρίς να μπορεί να κρύψει τη συγκίνηση της απευθυνόμενη σ’ ένα εξ ίσου συγκινημένο ακροατήριο ετόνισε μεταξύ άλλων τα εξής :

Η ζωή του Λυκείου των Ελληνίδων Άργους, άρχισε με την έμπνευση της Μάρθας. Η ζωή της Μάρθας τελείωσε με μια εκδήλωση του Λυκείου των Ελληνίδων, όπου πρωταγωνίστησε η ίδια η Μάρθα, παρουσιάζοντας τις << Λαϊκές ζωγραφιές του Θεόφιλου >> και άλλων :

Η Μάρθα έ\είχε ένα ιδιαίτερο τρόπο να ξεπερνάει τα εμπόδια και τις δυσκολίες, που πήγαζε από τη μόρφωση της, την αισιοδοξία της, την υπομονή της, την επιμονή της, την αγάπη της για τον άνθρωπο.

Στη συνέχεια η φιλόλογος του 1ου Λυκείου Άργους, γνωστή ποιήτρια, κ. – Καλαϊτζή, ανέλαβε να παρουσιάσει την προσωπικότητα της αξέχαστης Μάρθας.

Με το γνώριμο γλαφυρό της ύφος, το ίδιο συγκινημένη, τόνισε τη βαθειά και πολύπλευρη μόρφωση της Μάρθας, την ακαταπόνητη δραστηριότητα της, την αγάπη της για τον άνθρωπο γενικά για τους μαθητές της, για το Άργος. Το Άργος της χρωστάει πολλά.

Η συγκίνηση του ακροατηρίου στη κατάμεστη αίθουσα κορυφώθηκε, όταν από μαγνητοταινία ακούστηκε η φωνή της Μάρθας σε αποσπάσματα από τη θαυμάσια τελευταία ομιλία της << Λαϊκές ζωγραφιές του Θεόφιλου >>.

Η εκδήλωση αυτή ήταν προσφορά του διοικητικού συμβουλίου του Λυκείου των Ελληνίδων ένας από τους στόχους του οποίου είναι να προβάλλει και να τιμά ανθρώπους, που με κάθε τρόπο εργάζονται και μοχθούν για την ανύψωση του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου της πόλης μας.

Share