Μια εκδήλωση γεμάτη Ελλάδα (23-09-1983)


a19830923

23-09-1983

 

ΕΥΓΕ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΡΓΟΥΣ

 

Ο ανωτέρω σύντομος χαρακτηρισμός θα είναι λίγος για μια άξια και ανεπανάληπτη εκδήλωση στα χρονικά στο από πολλών ετών δοκιμασμένο και επιτυχημένο στις εκδηλώσεις της πόλεως και πέραν από αυτήν, Λύκειον Ελληνίδων Άργους.

Σαν Αργείος έρχομαι και δημόσια να συγχαρώ την μοναδικήν ίσως κυψέλην της πόλεως μας, από Πρόεδρο, Υπεύθυνο χορευτικού τμήματος, μέχρι και τον τελευταίο χορευτήν ( που σαν άμισθοι στρατιώτες υπηρετούν αυτήν ) και να τους υπενθυμίσω ότι δεν έχουν να ζηλέψουν απολύτως τίποτε από τα διάφορα επαγγελματικά και ξένα φολκλορικά συγκροτήματα για το θέαμα και τις συγκινητικές στιγμές που μας χάρισαν στις 14 Σεπτέμβρη στη Λαϊκή αγορά με τους λεβέντικους Ελληνικούς χορούς. Από τους εκφραστικούς χορούς της Μακεδονίας, τους βαρείς χορούς της Ηπείρου, τους απλούς χορούς της Πελοποννήσου, μέχρι και τους ανάλαφρους και σκερτσόζικους χορούς των νησιών μας, για να καταλήξη τελικά η εκδήλωση αυτή σε λαϊκό πανηγύρι ( χορεύοντας τελικά από ενθουσιασμό ολόκληρο το παρευρισκόμενο Άργος ).

Επειδή σαν Αργείος το Λύκειον Ελληνίδων Άργους το βλέπω σαν κόσμημα της πόλεως μας, γι’ αυτό παροτρύνω όλους τους γονείς να στείλουμε τα παιδιά μας να διδαχθούν τους χορούς της πατρίδος μας, ακόμη και να τους διαδόσουμε στην Ευρώπη, και όχι να μιμούμεθα ξένες χορευτικές συνήθειες.

Θα ήθελα παράλληλα να προτείνω όλοι εμείς οι Αργείοι να προσφέρουμε ουσιαστικήν βοήθειαν δια την εκπλήρωσιν του δύσκολου έργου του, αρχίζοντας από τον εαυτόν μου ( ανοίγοντας λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα ) προσφέροντας δρχ. 7.000 ως ελάχιστον τίμημα δια μιαν υπεράνω των δυνάμεων προσπάθεια του Λυκείου Ελληνίδων Άργους.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ

Share