Εθνική εορτή 25ης Μαρτίου 2017


25 Μαρτίου 2017 μία μέρα τόσο σημαντική για όλους τους Έλληνες, μία μέρα με διπλή σημασία για την Ελλάδα,γιατί η 25η Μαρτίου είναι θρησκευτική και εθνική γιορτή.

Ο διπλός εορτασμός την κανει μία από τις σημαντικότερες γιορτές του έτους,γιατί αφ’ ενός σηματοδοτεί την έναρξη της επανάστασης του 1821 από την Αγία Λαυρα  για την απελευθέρωση του γένους από τον Οθωμανικό ζυγό μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς και αφ’, ετέρου την αναγγελία της γέννησης του Ιησού από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ στην Παρθένο Μαρία.(Ευαγγελισμός της Θεοτόκου).
Η μέρα τιμάται από τους απανταχού Έλληνες με σημαιοστολισμο,. Εκκλησιασμό,πάρελασεις και ομιλίες.

Στην πόλη μας όπως και κάθε χρόνο έγιναν οι καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή των αρχών της πόλης και του νομού και όλων των σχολείων και συλλόγων.
Ο ηλιόλουστος και ζεστός καιρός βοήθησε να γεμίσουν ή κεντρική πλατεία  και ο δρόμος που παρήλασαν τα νειατα της πόλης μας.

Το Λύκειο Ελληνίδων  Αργους μαζί με το παράρτημα του Κουτσοποδιου  και την άρτια εμφάνιση τράβηξαν την προσοχή και απέσπασαν το χειροκρότημα όλων. Φορεσιές από όλη την Ελλαδα  που περήφανα φορούσαν οι χορευτές μας πέρασαν μπροστά μας από τις αυθεντικές φορεσιές της Αργειτοπουλας και της Αμαλίας μέχρι τις φορεσιές της Μάνης ,της Θεσσαλίας, της Μακεδονιας ,της Πελοποννησου όλες από την ιματιοθηκη του Λυκείου μας.


Μετά το τέλος της παρέλασης ακολούθησαν  ελληνικοί χοροί από ένα τμήμα του χορευτικού μας μετολεβεντικο τσάμικο να κλέβει την παράσταση


Ευχομεθα σε όλους χρόνια πολλά και μία και είμαστε στη μεγάλη τεσσαρακοστή και πλησιάζουμε στην εορτή των εορτών της Χριστιανοσύνης καλό και ευλογημένο Πάσχα.

Share