ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ (25-01-1985)


a19850125

ΑΡΓΕΙΑΚΟΝ ΒΗΜΑ

25-01-1985

 

Το λύκειο των Ελληνίδων μας εκάλεσε την περασμένη Κυριακή να γιορτάσουμε τα 20 χρόνια από της ιδρύσεως του. Και ο εορτασμός αυτός ήταν μια δίκαιη επιβράβευση της λαμπρής του πολιτιστικής σταδιοδρομίας.

Είκοσι χρόνια δράσεως αδιάκοπης στον πολιτιστικό και εθνικό τομέα. Γιατί το Λύκειο Ελληνίδων είναι το λίκνο των εθνικών μας παραδόσεων.

Η Πρόεδρος του Λυκείου κυρία Μαρία Μουσταϊρα, η οποία συμπληρώνει 15 έτη προεδρίας στο Λύκειο, ανέφερε με λίγα λόγια το ιστορικό της ιδρύσεως του Λυκείου στην πόλη μας.

Την ιδέα της ιδρύσεως του παραρτήματος του Λυκείου στη πόλη μας – είπε η κυρία Μουσταίρα – είχε το 1965 μια εξαιρετική συμπολίτις η οποία δυστυχώς έφυγε από κοντά μας η καθηγήτρια Μάρθα Κονομάρα η οποία ανέφερε τη σκέψη της στον τότε αιρετό Δήμαρχο Άργους κ. Γεώργιο Θωμόπουλο ο οποίος υλοποίησε αμέσως την ιδέα αυτή δια συγκλήσεως συσκέψεως κυρίων και δεσποινίδων στο Δημαρχείο όπου και εξελέγει το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο. Έκτοτε το Λύκειο ακολούθησε ανοδική πορεία πολιτιστικής δράσεως και έγινε πανελληνίως γνωστό.

Εκατοντάδες εκδηλώσεων έχει οργανώσει μέχρι σήμερα και εδώ και σε άλλα μέρη της χώρας μας. Γι’ αυτό οι τριακόσιοι Αργείοι που προσήλθαν στον εορτασμό των 20 χρόνων δοκίμασαν ζωηρή συγκίνηση από τον όλο εορτασμό ο οποίος περιείχε και εξαίρετο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Συγκεκριμένα με συνοδεία πιάνου από τον εξαίρετο καθηγητή συνθέτη Μιχάλη Τρανουδάκη τραγούδησαν η καλλιτέχνης του τραγουδιού Σοφία Μιχαηλίδου, ο Αντώνης Γαρδεράκης και δημοτικά τραγούδια ο Αθανάσιος Παπαγεωργίου. Το πρόγραμμα και η εκτέλεση ήταν εξαίρετη και κατεχειροκροτήθηκαν.

Οι κυρίες και δεσποινίδες του Λυκείου είχαν παρασκευάσει εξαιρετικά παρασκευάσματα ( νόστιμα και τερψυλαρύγγια ) τα οποία αφθόνως προσεφέρθησαν εις τους προσελθόντας.

Η αίθουσα Κολιζέρα προσεφέρθει αφιλοκερδώς για την εκδήλωση αυτή του Λυκείου.

Από απόψεως αρχών προσήλθον εκπρόσωποι της Χωροφυλακής και εκ μέρους του Δήμου Άργους ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Θωμόπουλος.

Και για να κλείσουμε το σημείωμα μας αυτό δεν έχομε παρά να συγχαρούμε το Λύκειο Ελληνίδων για την εθνική του και πολιτιστική του δράση και να του ευχηθούμε να γιορτάσει και τα 50χρονα.

Share