Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΜΑΣ (03-05-1994)


a19940503

ΑΡΓΕΙΑΚΟ ΒΗΜΑ

03-05-1994

 

ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

 

Θαυμασία η ιδέα και η έμπνευση και πρωτοφανής η επιτυχία του Διημέρου Ελληνικών Χορών, που οργάνωσε η ΔΕΠΟΑΡ και το Λύκειο Ελληνίδων Άργους στα πλαίσια των εκδηλώσεων του εορτασμού του Πολιούχου μας Αγίου Πέτρου. Ολόκληρη η εφημερίδα δεν θα έφθανε για να περιγράψει τη σημασία και τα αποτελέσματα του Διημέρου, που συγκέντρωσε στην πόλη μας για δυο βράδυα τμήματα από τα διάφορα Λύκεια Ελληνίδων όλης της χώρας.

Συγκεκριμένα έλαβαν μέρος τα Λύκεια Ελληνίδων του Άργους Ορεστικού, της Καλαμάτας, Ηρακλείου Κρήτης, Πύργου, Δράμας, Μεγάρων, Τρίπολης και του Άργους.

Μεγάλο κατόρθωμα να φέρεις από τόσο απομακρυσμένα μέρη πολυμελή χορευτικά τμήματα των Λυκείων Ελληνίδων για να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις. Το Άργος ένωσε σε ένα θερμό σφιχταγκάλιασμα την Ακριτική Βόρεια Ελλάδα Άργος Ορεστικό και Δράμα, με τη λεβεντογέννα Κρήτη και με τον εσωτερικό κορμό Καλαμάτα, Πύργο, Μέγαρα, Τρίπολη. Και το αγκάλιασμα ήταν γόνιμο και το χορευτικό διήμερο θα γίνει Θεσμός, ώστε κάθε χρόνο του Αγίου Πέτρου να έρχωνται εδώ χορευτικά τμήματα από διάφορα Λύκεια Ελληνίδων. Αυτό είναι το μεγάλο επίτευγμα που ο Λαός του Άργους το εστεφάνωσε με το θερμότερο χειροκρότημα τα δυο βράδυα 3 και 4 Μαΐου, που κατά χιλιάδες κατέκλισε την πλατεία για να θαυμάσει τα Ελληνόπουλα και Ελληνοπούλες που χόρεψαν τους παραδοσιακούς Ελληνικούς χορούς. Είναι αδύνατον να κάνωμε κριτική για τα τμήματα. Το μόνο που άφοβα μπορούμε να ειπούμε είναι ότι η Κρήτη μας εμάγεψε. Αλλά και τα άλλα τμήματα ήταν γυμνασμένα καλά από τους δασκάλους τους. Για το δικό μας Λύκειο έχομε πολλές φορές μιλήσει.

Δε μένει παρά να συγχαρούμε ΟΛΟΥΣ για τη θριαμβευτική επιτυχία του Διημέρου. Συγκεκριμένα ο Αντιδήμαρχος Σωτήρης Κωτσοβός, πρωτεργάτης σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Άργους κυρία Μαίρη Χιωτακάκου, η ΔΕΠΟΑΡ και όλα τα στελέχη που εχάρισαν στην πόλη το υπέροχο θέαμα και πολυσήμαντο σε εθνική σημασία. Ο Δήμαρχος σαν επόπτης όλων έχει μεγάλη συμμετοχή στην επιτυχία και του ανήκει ο δίκαιος έπαινος.

Δυο λόγια τέλος για την αστυνομία μας. Μας εχάρισαν Πάσχα ήσυχον, ασφαλές, χωρίς κατάχρηση πυροτεχνημάτων και με υποδειγματική τάξη στην κίνηση των τροχοφόρων. Θερμά συγχαρητήρια!

Αν παραλείψαμε κάτι, ζητάμε συγγνώμη.

Share