Μια επιτυχημένη εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Άργους (11-05-1994)


a19940511

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

11-05-1994

 

Διήμερο Ελληνικών Χορών

Η Ελληνική παραδοσιακή μουσική και ο χορός είχαν την τιμητική τους στο Διήμερο Ελληνικών Χορών που διοργάνωσε το Λύκειο Ελληνίδων Άργους στις 3 και 4 Μαΐου, με τη συνεργασία του Δήμου.

Ήταν μια ξεχωριστή και αξιέπαινη πρωτοβουλία που υλοποιήθηκε με την ευκαιρία της γιορτής του πολιούχου Άργους, Αγίου Πέτρου. Ήταν προσκεκλημένα και χόρεψαν τα χορευτικά τμήματα των Λυκείων : Καλαμάτας, Πύργου, Τριπόλεως, Ηρακλείου Κρήτης, Δράμας, Μεγάρων καθώς και του Συλλόγου ΄΄ΟΡΕΣΤΙΣ ΄΄ του Άργους Ορεστικού. Φυσικά, συμμετείχε και χόρεψε σε ευρεία σύνθεση το χορευτικό του Λυκείου Ελληνίδων Άργους.

Τους χορούς παρακολούθησε πλήθος κόσμου, που όμως θα ήταν κατά πολύ μεγαλύτερο αν ο Δήμος έπαιρνε την πρωτοβουλία να ζητήσει το Αρχαίο Θέατρο.

Σε δηλώσεις της γι΄αυτήν την επιτυχημένη πρωτοβουλία, η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων ‘Αργους, Μαρία Χιωτακάκου, τόνισε:

΄΄ Κοντά 30 χρόνια το Λύκειο Ελληνίδων Άργους προβάλλει και αναζωπυρώνει τη λεβεντιά και τη μοναδικότητα των γνήσιων Ελληνικών χορών που παρουσιάζονται με τις ανεκτίμητες φορεσιές χτυπημένες με τη σφραγίδα της αυθεντικότητας. Μέσα στα χορευτικά μας τμήματα πετύχαμε τα παιδιά μας ( αγόρια και κορίτσια ) να δημιουργήσουν μεταξύ τους αγάπη και εκτίμηση. Η αξιοπρέπεια και η αγάπη είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα σε εσωτερικό και εξωτερικό. Με τις συγκεντρώσεις στα γραφεία μας και τις δημόσιες εκδηλώσεις μας καταφέραμε να δημιουργήσουμε ζέστη στις καρδιές και τη σιγουριά της τελειότητας. Είμαστε ευτυχείς γιατί στο κάλεσμα μας ανταποκρίθηκαν αδελφά Λύκεια από όλη την Ελλάδα. Όνειρο και πάθος μας είναι το ξεκίνημα αυτό να αποτελέσει την αρχή ώστε το Άργος να γίνει το σταυροδρόμι και η συνάντηση της Ελληνικής λεβεντιάς΄΄.

Κλείνοντας το σημείωμα μας θα πρέπει να σταθούμε στη δημιουργική συμμετοχή και την προετοιμασία και την υλοποίηση του διημέρου του συνόλου σχεδόν των κυριών του Λυκείου Ελληνίδων Άργους, στην ενεργό συμπαράσταση του αντιδημάρχου κ. Κωτσοβού καθώς και στη φιλότιμη εργασία για τη διαμόρφωση του χώρου που κατέβαλαν οι εργατοτεχνίτες του Δήμου με την καθοδήγηση του κ. Βαγγέλη Κούρου.

Share