Ο Αγιασμος του Λυκειου των Ελληνιδων για τη νεα χρονια


Ο Αγιασμός του Λυκείου των Ελληνίδων για τη νέα χρονιά

Τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Λυκείου των Ελληνίδων Άργους τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας λυκειακής χρονιάς. Πολλά μέλη, παλαιά και καινούργια, γέμισαν την αίθουσα που με ιδιαίτερη φροντίδα είχαν ετοιμάσει κυρίες του Δ.Σ. σε τόνους φθινοπωρινούς. Τον αγιασμό τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σελλής, εφημέριος του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Πέτρου. Ομιλήτρια ήταν η κα Ελένη Γιαννάκη, δασκάλα του 10υ Δημοτικού Σχολείου Άργους, νέα και άξια εκπαιδευτικός με ζήλο και ιδιαίτερες παιδαγωγικές γνώσεις, η οποία μίλησε με θέμα:, «Παράδοση, παρόν – παρελθόν – μέλλον».

Αγιασμός

Παρούσα και η κα Ματίνα Γκόγκα, υπεύθυνη του προγράμματος «Σχολής Γονέων» για το Νομό. Ένα πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο υλοποίησε το Λύκειο των Ελληνίδων πέρυσι με μεγάλη επιτυχία, Είκοσι νέοι γονείς παρέλαβαν τα βιβλία και τις βεβαιώσεις από την παρακολούθηση του προγράμματος κάθε Δευτέρα 5:00 – 7:00 στα γραφεία του λυκείου. Και φέτος θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα αυτό διάρκειας 25 ωρών με ένα νέο θεματικό κύκλο. Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και ενδιαφέρει όλους όσοι ασχολούνται με παιδιά γονείς, εκπαιδευτικού, παππούδες.

Επίσης η πρόεδρο; στην ομιλία της αναφέρθηκε στις επιτυχημένε; εκδηλώσεις που πραγματοποίησε τη χορευτική ομάδα του Λυκείου το καλοκαίρι σε διάφορα φεστιβάλ και τις δράσεις που θα προσπαθήσει να υλοποιήσει, όπως η Σχολή Γονέων για δεύτερη φορά και το τμήμα κεντήματος και οικοτεχνίας (και τα δύο προγράμματα είναι δωρεάν και μπορούν να τα παρακολουθήσουν και μέλη εκτός Λυκείου). Πληροφορίες στο 27510-68788 απογευματινό; ώρες. Ακολούθησε το καθιερωμένο κέρασμα με την παραδοσιακή μαστίχα της ποτοποιείας «Μαυράκη». Όλοι ευχηθήκαμε από καρδιάς η νέα λυκειακή χρονιά που ξεκινά και με τις ευλογίες της εκκλησίας μας να είναι ιδιαίτερα δημιουργική και καρποφόρα για το λύκειό μας.

Καλή επιτυχία στις επόμενες εκδηλώσεις που πάντα θα χαρακτηρίζονται από ποιότητα και έντονο το πνεύμα της παράδοσης. Γιατί όπως τόνισε και η ομιλήτρια μας η παράδοσή είναι μία ζωντανή συνέχεια. Είναι η συνομιλία του παρόντος με το παρελθόν και το μέλλον και έχουμε χρέος να τη διαφυλάξουμε για τις επόμενες γενιές.

Καλή Λυκειακή Χρονιά

Για το Δ.Σ. Ευτυχία – Δημοπούλου

 

Share