Αγιασμός στο Λύκειον των Ελληνίδων Αργους


Καινούργια Λυκειακή χρόνια, με την ευλογία της Εκκλησίας όπως κάθε χρόνο. Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 στις 6.30 το απόγευμα στα γραφεία μας όμορφα και εορταστικά διακοσμημένα δεχθήκαμε τα μέλη μας, τους φίλους μας και όλους όσους μας αγαπούν και μας στηρίζουν.


Ο πατέρας Βασίλειος Δέδες τέλεσε τον αγιασμό και μας μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας και μας ευχήθηκε υγεία, δύναμη ,δημιουργία και ευλογία για τη νέα χρονιά.
Στη συνέχεια η πρόεδρος  κ. Έφη Δημοπουλου Κωρου αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του  Λυκείου και παρουσίασε τα σχέδια και τις προοπτικές μας για τη νέα χρονιά.Στα σχέδια μας είναι ο εμπλουτισμός της ιματιοθήκης μας με  κάποιες αυθεντικές φορεσιές με απώτερο σκοπό τη δημιουργία  μιας μόνιμης  έκθεσης.


Ομιλήτρια της βραδιάς ή κ.Ελενη Παναγιωτοπούλου ιατρός καρδιολόγος, μέλος του Λυκείου και θεματική Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας,Παιδείας και Πολιτισμού της Περιφέρειας  Πελοποννήσου με θέμα “Παράδοση και Σύγχρονη Πραγματικότητα”.


Η ομιλήτρια με μεστό και γλαφυρό λόγο αναφέρθηκε στην ήδη παγκοσμιοποιημένη πραγματικότητα και μας προέτρεψε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που κρύβει όπως έχουμε κάνει ως λαός πολλές φορές. Αναφέρθηκε στην ιδρύτρια του Λυκείου των Ελληνίδων Αθηνων Καλλίρροη Παρεν η οποία υποστήριξε την εκπαίδευση και την πολιτιστική μας παράδοση πράγματα δεμένα με τη θρησκεία, τη γλώσσα και την ιστορία μας. Τελειώνοντας αναφέρθηκε στο Λύκειον των Ελληνίδων Αργούς με την προτροπή να συνεχίσουμε να προσφέρουμε γιατί έχουμε πολλά να δώσουμε  μετά από 106 χρόνια από την ίδρυση του Λυκείου των Ελληνίδων Αθηνων και τελείωσε με την ευχή “Σας συγχαίρω για το έργο σας και εύχομαι δύναμη και υγεία για να συνεχίσετε.

Παρευρέθηκαν ο κ.Παναγιωτης Σκουφης δημοτικός σύμβουλος ,ο κ.Ανδρεας Πραξιτέλους πρόεδρος του Ε.Ε.Σ.,ή κ.Μαρια Σταματόπουλου διευθύνουσα του Ε.Ε.Σ.Αργους ή κ. Αννα Μαντά επικεφαλής τουEurope Direct Πελοποννήσου και πολλά από τα μέλη μας.


Το καθιερωμένο λικέρ  μαζί με ένα γλυκό για να ξεκινήσουμε γλυκά τη νέα Λυκειακή χρόνια συνόδευσαν τη κουβέντα με τα μέλη μας.


Όλοι μας ευχαρίστησαν για το υπέροχο απόγευμα που τους προσφέραμε μας ευχήθηκαν καλή και δημιουργική χρονιά με πολλές επιτυχίες και παρόμοιες ευχάριστες συγκεντρώσεις.

Καλή και ευλογημένη χρονιά.

Share