Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από το Λύκειον των Ελληνίδων Αργους


Μία χριστουγεννιάτικη βραδιά στα μέσα  του Δεκεμβρίου στο Άργος από το Λύκειο των Ελληνίδων Αργούς .Την Κυριακή 17/12/2017 το βράδυ στο Μπουσουλοπουλειο θέατρο της πόλης μας απολαύσαμε μια υπέροχη βραδιά με ύμνους και κάλαντα των Χριστουγέννων.


Η παραδοσιακή χορωδία και ορχήστρα του Λυκείου με χοραρχη τον κ.Γιαννη Χαβιαρλη και η βυζαντινή χορωδία του συλλόγου ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών με χοραρχη τον Πρωτοψάλτη κ. Αντώνιο Τσαρούχα μας ταξίδεψαν σε όλη την Ελλάδα με ύμνους και κάλαντα Χριστουγέννων.


Παραβρέθηκαν  ο δήμαρχος Αργούς κ. Δημήτριος Κάμποσος ,ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης μας κ.κ. Νεκταριος ,δημοτικοί σύμβουλοι, ιερείς ,εκπρόσωποι συλλόγων ,φορέων και πλήθος κόσμου.


Το πρόγραμμα άνοιξε η βυζαντινή χορωδία ιεροψαλτών  Θηβών και οι βυζαντινοί Χριστουγεννιάτικοι ήχοι γέμισαν την αίθουσα και τις καρδιές μας Χριστούγεννα,ακολούθησε η παραδοσιακή χορωδία και ορχήστρα του Λυκείου των Ελληνίδων Αργούς με κάλαντα από τη Θρακη,τον Πόντο, την Προποντίδα, την Ήπειρο τη Μικρά Ασία ,την Καισάρεια και τελείωσε με τα πρωτοχρονιάτικα παινέματα της Χίου από τις δύο χορωδίες. Την παράσταση έκλεψε ο μικρός Παναγιώτης Χαβιαρλης στα κρουστά. Του ευχομεθα καλή πρόοδο,υγεία,προκοπή και  μεγαλώνοντας να κατορθώσει να ξεπεράσει τον πατέρα του.


Η αίθουσα και οι καρδιές μας γέμισαν από το χαρμόσυνο γεγονός της Γέννησης του Θεανθρώπου και τις ευχές για τις άγιες μέρες που πλησιάζουν.Τα χρόνια πολλά και καλά ακούγονταν ολόγυρα και συνοδεύονταν από  τα πατροπαράδοτα μελομακάρονα και ένα κατακόκκινο σπιτικό λικέρ προσφορά των μελών του Διοικητικού.Σ.

Η βραδιά δεν περιείχε όμως μόνο μουσική αλλά συνδυάστηκε και με τη φιλανθρωπία όπως πάντα.Σε συνεργασία με το τοπικό  τμήμα του Ε.Ε.Σ .συγκεντρώσαμε γάλα και χαρτικά για οικογένειες που  ο Ε.Ε.Σ. βοηθάει στην πόλη μας.


Η συνέχεια στα γραφεία μας όπου δεχθήκαμε και φιλοξενήσαμε την βυζαντινή χορωδία Ιεροψαλτών Θηβών μαζί με τον μητροπολίτη μας για ένα κρασάκι και μια χαλαρή κουβέντα γνωριμίας.
Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν και παραβρέθηκαν σε αυτή  μας την προσπάθεια,ευχαριστούμε τη χορωδία ιεροψαλτών Θήβας για την αποδοχή της πρόσκλησης ,και την υπέροχη εμφάνιση και τους ευχομεθα υγεία και πάντα επιτυχίες.


Ευχαριστούμε τον Ε.Ε.Σ.για τη βοήθεια που προσφέρει απλόχερα σε όσους έχουν ανάγκη και θα είμαστε πάντοτε βοηθοί και συμπαραστάτες τους σε κάθε τέτοια προσπάθεια. Τέλος ευχαριστούμε το χοραρχη μας κ. Γιάννη Χαβιαρλη και τα μέλη της χορωδίας και ορχήστρας μας που πάντοτε  επάξια εκπροσωπούν το σύλλογο.

Ευχαριστούμε όλους εσάς που ήσασταν κοντά μας ,μέλη και φίλους  και σας ευχομεθα καλα  Χριστούγεννα,καλή και ευλογημένη χρονιά.

Και του χρόνου.

Share