Κοπή πίτας στο Γηροκομείο Αργους


Την τέταρτη 3/1/2018 έγινε η καθιερωμένη κοπή πίτας στο Γηροκομείο της πόλης μας,με τη συμμετοχή της παραδοσιακής χορωδίας και ορχήστρας του Λυκείου Ελληνίδων Αργούς και του βυζαντινού χορού του Αγιου Πετρου.

Στην κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα του ναού του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου που υπάρχει μέσα στο χώρο του Γηροκομείου έγινε η κοπή  της πίτας παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολιτου μας κ.κ. Νεκταρίου,ιερέων της πόλης μας,του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ.Γ. Γκιόλια,αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων,των τροφιμων και αρκετών Αργείων που αγαπούν και στηρίζουν το ίδρυμα.

Ο πρόεδρος τουΓηροκομειου κ. Δημήτριος  Αγγελόπουλος μας καλωσόρισε,ευχήθηκε καλή και ευλογημένη χρονιά για όλους και ευχαρίστησε το Δήμο Άργους  Μυκηνών για τη βοήθεια προς το ίδρυμα, και το χοραρχη μας κ. Γ.Χαβιαρλη για την αποδοχή της πρόσκλησης να πλαισιώσουν την εκδήλωση.Στη συνέχεια η γραμματέας κ. Αναστάσια Καραχαλιου μαζί με τις ευχές της αναφέρθηκε στο χρονικό ίδρυσης του χριστιανικού και φιλανθρωπικού ομίλου “Αγία Αικατερίνη” ο οποίος ίδρυσε στήριξε και στηρίζει το γηροκομείο μέχρι σήμερα. Η κ. Αναστάσια Καραχαλιου είναι κόρη της αείμνηστης Σταυρούλας  Νεοφώτιστου Καραχαλιου που όλοι θυμόμαστε για τον αγώνα της και την προσφορά της στο γηροκομείου και την Αγία Αικατερίνη.
Ακολούθησαν κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων από όλη την Ελλάδα από την παραδοσιακή χορωδία και ορχήστρα  του Λυκείου.

Όλοι μαζί τραγουδήσαμε  με τη χορωδία και γίναμε παιδιά ενθυμούμενοι παλιές εποχές που μαζί με το τρίγωνο γυρίζαμε τη γειτονιά λέγοντας τα κάλαντα και τις ευχές για καλή χρονιά.
Έφτασε η ώρα της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας από το σεβασμιώτατο μητροπολίτη μας κ.κ.Νεκταριο που μαζί με τους ιερείς ευλόγησε την πίτα και  απηύθυνε τις ευχές του για υγεία ,ευλογία και χαρά μέσα από την εκκλησία.

Η εκδήλωση τελείωσε ανταλλάσσοντας ευχές με όλους και βλέποντας τους ηλικιωμένους απόμαχους της ζωής που φιλοξενούνται να βαδίζουν μόνοι ή υποβασταζομενοι στα δωμάτιά τους,καθαροί και περιποιημένοι, ήρεμοι και χαμογελαστοί. Όλοι αυτοί που υπήρξαν το παραγωγικό και ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας μας βρήκαν αγκυροβόλιο και χαρά σε αυτό το ίδρυμα.

Ευχομεθα σε όλους υγεία, χαρά ,αγάπη στους εργαζόμενους και τους τροφίμους υπομονή και ευλογία και να μην ξεχνάμε όλους αυτούς τους ανθρώπους γιατί έχουν την ανάγκη μας περισσότερο ηθική και λιγότερο υλική.

Χρόνια Πολλά και καλά.
Υγεία,ευλογία, χαμόγελα, αισιοδοξία και ελπίδα για όλους .

Και του χρόνου.

Share