Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2018


Χαίρε Κεχαριτωμένη Μαρία
Χαίρε Ω Χαίρε Λευτεριά

197 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης από των Παλαιών Πατρών Γερμανό στη μονή της Αγίας Λαύρας στα Καλάβρυτα. 25 Μαρτίου μία διπλή γιορτή για μας τους Έλληνες θρησκευτική και εθνική. Θρησκευτική γιατί γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και Εθνική γιατί αυτή η μέρα σηματοδοτεί την επέτειο του ηρωικού ξεσηκωμού των υποδούλων Ελλήνων για ελευθερία μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς. Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα γιορτής και αργίας και γιορτάζεται πανελλαδικά με εκκλησιασμό,δοξολογία παρελάσεις και δημοτικούς χορούς.

Οι χορευτές μας μαζί με το παράρτημα μας του Κουτσοποδίου με παραδοσιακές φορεσιές της ιματιοθηκης μας συμμετείχαν  στη δοξολογία και στην παρέλαση και καταχειροκροτήθηκαν.


Μαζί μας οι φουστανελοφόρoι νέοι μας με μεγάλη συγκίνηση παρουσίασαν για δεύτερη φορά τα όπλα του στρατηγού Τσώκρη που φυλάσσονται στο Δήμο μας.

Ακολούθησαν λεβέντικοι Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί από ομάδα χορευτών μας σε διδασκαλία του δασκάλου μας Βασίλη Δημητρόπουλου. Η άψογη εμφάνιση τόσο στις φορεσιές όσο και στην παρουσίαση των χορών ενθουσίασε τους θεατές και απέσπασε τα χειροκροτήματα όλων.


Ευχαριστούμε τους χορευτές μας για την αγάπη τους στο Λύκειο Ελληνίδων Αργούς και την Ελληνική παράδοση,τους ευχομεθα να είναι πάντα γέροι και να εξακολουθούν με το ίδιο πάθος να χορεύουν και να πλαισιώνουν τις εκδηλώσεις μας. Τα νιάτα της πατρίδας μας με μεγάλη υπερηφάνεια χορεύουν φορώντας τις παραδοσιακές φορεσιές μας.

Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν για να έχουμε αυτή την υπέροχη εμφάνιση,ευχομεθα χρόνια πολλά και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις 3 Μαϊου,εορτή του πολιούχου μας Αγίου Πέτρου,όπου μαζί με άλλα λύκεια θα σας παρουσιάσουμε ένα χορευτικό πρόγραμμα με χορούς από όλη την Ελλάδα.

Εδώ θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε την κ.Αναστασια Μπουνου  η οποία μας εμπιστεύθηκε και μας δώρισε μια αυθεντική φορεσιά ευζωνου Πελοποννήσου .
Η φορεσιά ήταν του προπάππου της  Γεωργίου Μουτζούρη από το Σκαφιδάκι. Με τη συγκεκριμένη φορεσιά η οποία έχει ζωή πάνω από 180 χρόνια παραβρέθηκε στην υποδοχή του βασιλιά Όθωνα στο

Θα χαρούμε πολύ αν και άλλοι συμπολίτες μας μας εμπιστευθούν τέτοια κειμήλια να τα  διαφυλάξουμε και συντηρήσουμε με σκοπό να εκτεθούν σε ένα λαογραφικό Μουσείο στην πόλη μας πράγμα που είναι στα μελλοντικά σχέδια του Λυκείου

Καλό Πάσχα     Καλή Ανάσταση

Share