Συμμετοχή του Λυκείου των Ελληνίδων Αργούς ,παράρτημα ,Κουτσοποδίου στην 6η γιορτή χορών στα Τρίκαλα


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα η 6η γιορτή παραδοσιακών χορων  με σκοπό την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Τρικκαίων. Πασχαλιατικο και φιλανθρωπικό άρωμα είχε η γιορτή που διοργάνωσε το κέντρο χορού “Τρικκη”. Το Λ.Ε.Α. παράρτημα Κουτσοποδίου συμμετείχε με 25  μέλη αποστολή χορευτών συνοδευόμενη από την πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Έφη Δημοπουλου Κωρου και τις δύο αντιπροέδρους κ. Βετα Κοντού και κ. Στέλλα Λιολιτσα.
Η έναρξη έγινε το Σάββατο 31/3 και συνεχίστηκε την Κυριακή των Βαϊων 1/4 .Συμμετείχαν 18 παραδοσιακοί χορευτικοί σύλλογοι από όλη τη Ελλάδα. Για δύο μέρες τα Τρίκαλα γέμισαν νιάτα και ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές που έδωσαν ένα ξεχωριστό χρώμα στην όμορφη πόλη της Θεσσαλίας.
Το παράρτημα μας του Κουτσοποδίου μας εκπροσώπησε επάξια και δέχθηκε  τα κολακευτικά  σχόλια των θεατών και το ζεστό τους χειροκρότημα. Οι χορευτές μας παρουσίασαν χορούς Πελοποννήσου σε διδασκαλία του του δασκάλου τους Δημήτρη Αργυροπούλου.


Οι φουστανέλες γέμισαν την πλατεία όπως χαρακτηριστικά έγραψε ένα site της περιοχής. Οι γυναίκες με φορεσιές ορεινής Αργολίδας από την ιματιοθηκη μας ,χόρεψαν με Ρυθμό ,κέφι και αγάπη για αυτό που κάνουν  κάτι  που τους έχει μεταδώσει ο δάσκαλος τους που από πολύ μικρός υπήρξε χορευτής του Λυκείου ο Δημήτρης Αργυρόπουλος. Μια υπέροχη ομάδα χορευτών ,μία ζεστή παρέα που όπως πάντα επάξια μας εκπροσώπησε.
Το Σάββατο ήταν αφιερωμένο στην ξενάγηση της περιοχής την υπέροχη Καλαμπάκα και τα μοναδικά Μετέωρα με επίσκεψη στην Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος η Μεγάλου Μετεώρου.

Το βράδυ του Σαββάτου έγινε το καθιερωμένο σε τέτοιες εκδηλώσεις γλέντι για όλους τους συλλόγους που συμμετείχαν και η ανταλλαγή των αναμνηστικών.
Η χορευτική μας ομάδα χόρεψε την Κυριακή το μεσημέρι σε μια κατάμεστη πλατεία  και η φουστανέλα  και οι λεβέντικοι χοροί μας ξεσήκωσαν όλους,ακολούθησε γεύμα και μετά η αναχώρηση και η επιστροφή. Φύγαμε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι για την παρουσία και εμφάνιση.
Ο σκοπός της εκδήλωσης επετεύχθη συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα χόρεψαν και μετέφεραν τα ήθη ,τη μουσική, τους χορούς της περιοχής τους και τρόφιμα αρκετά συγκεντρώθηκαν για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Τρικκαίων.

Επιστρέψαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις από την εκδήλωση ,τη φιλοξενία και το αντάμωμα με συλλόγους που έχουν το ίδιο αντικείμενο με εμάς.
Τέτοιες συναντήσεις βοηθούν να αναπτυχθούν σχέσεις μεταξύ χορευτών διαφορετικών συλλόγων και για αυτό και μόνο τους ευχαριστούμε για την πρόσκληση τους ευχομεθα χρόνια πολλά,καλό Πάσχα και πάντα επιτυχίες.

Να μην ξεχάσουμε όλοι τη Μεγάλη Παρασκευή στον Άγιο Πέτρο να ακούσουμε τα εγκώμια από την παραδοσιακή χορωδία του Λυκείου των Ελληνίδων Αργούς με χοραρχη τον κ.Γιαννη Χαβιαρλη, και στην εορτή  του Πολιούχου μας Αγίου Πέτρου ραντεβού το βράδυ να απολαύσουμε παραδοσιακή μουσική ,χορό και τραγούδια από διάφορα Λύκεια από όλη την Ελλάδα.

Share