Χορευτικό υπερθέαμα (15-05-2002)


a20020515

ΑΡΓΟΛΙΔΑ

15-05-2002

Το Λύκειο των Ελληνίδων Άργους κάθε δυο χρόνια έχει καθιερώσει μια μεγάλη γιορτή ελληνικών χορών, με τη συνεργασία αδελφών Λυκείων απ’ όλη την Ελλάδα.

Η εκδήλωση αυτή γίνεται στη γιορτή του πολιούχου της πόλης Αγίου Πέτρου για να την λαμπρύνει περισσότερο τιμώντας έτσι τον Άγιο.

Η φετινή ήταν η τέταρτη φορά που σ’ αυτό το σταυροδρόμι της λεβεντιάς, έχουν λάβει μέρος 25 Λύκεια απ’ όλη την Ελλάδα. Προσφέρει έτσι ένα υπερθέαμα ελληνικών χορών που είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί εύκολα με άλλες συνθέσεις.

Όπως είναι γνωστό άλλωστε, η κάθε εκδήλωση του Λυκείου έχει πάντα κατά γενική ομολογία τη σφραγίδα της ποιότητας και της τελειότητας. Έτσι και φέτος με τη βοήθεια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και του Δήμου Άργους, πραγματοποίησε τη χορευτική εκδήλωση με τη σύμπραξη και τη συμμετοχή των Λυκείων Θεσσαλονίκης, Λαμίας, Αργοστολίου και Νέας Ιωνίας.

Ο χώρος γύρω από την εξέδρα στο ανοικτό θέατρο του Δήμου στην πλατεία Αγίου Πέτρου, κατάμεστος από κόσμο να παρακολουθεί το πρόγραμμα και να εκφράζει την ευχαρίστηση του με κάθε είδους θετική ανταπόκριση. Τα θερμά χειροκροτήματα οι επιφωνήσεις ( μπράβο κλπ ) δεν έπαψαν σε συνεχή επανάληψη κάθε στιγμή από το μέγα πλήθος των θεατών.

Η Θεσσαλονίκη έστειλε τις ομάδες των χορευτών με τις απίθανες στολές που καθηλώνουν το θεατή με την παράσταση και ομορφιά των χορευτών

και του αέρα στη σωστή εκτέλεση των χορών. Η Θεσσαλονίκη μας η νύμφη της Μακεδονίας μας, το αστέρι που φεγγοβολά στη Μεσόγειο από ομορφιά και πρόοδο και έχει το μάτι άγρυπνο για να φυλάει τα ιερά και τα όσια της πατρίδας.

Πιο κάτω η Λαμία, η πρωτεύουσα της λεβεντογέννας Ρούμελης, έδειξε για άλλη μια φορά όλη την εξαιρετική παράσταση και τη λεβεντιά της με την άρτια εμφάνιση και εκτέλεση του προγράμματος της.

Το Αργοστόλι, η πατρίδα των ελλήνων που σε κάθε γωνιά της γης υψώνουν τη σημαία μας και δημιουργούν μια καινούρια Ελλάδα, έστειλε μια ομάδα γεμάτη χάρη, αρτιότητα και ομορφιά.

Η Νέα Ιωνία που κρατά την παράδοση της χαμένης πατρίδας σαν αιώνια φλόγα στις καρδιές έδειξε πως η πρόοδος ανακατεμένη με την παράδοση και την ιστορία της φυλής, αποτελεί ένα κόσμημα λαμπρό στο δρόμο της εξέλιξης της πατρίδας μας!

Μετά την παράσταση οι θεατές ένοιωσαν πως όταν χορτάσεις από κάτι πολύ ευχάριστο τότε δείχνεις ότι δε θέλεις το κάτι άλλο, για να μείνεις όσο γίνεται περισσότερο μ’ αυτή την εντύπωση και τη συγκίνηση. Με τα συναισθήματα αυτά καταφέρνει να γεμίζει τις καρδιές πάντοτε το Λύκειο Ελληνίδων Άργους.

Χωρίς υπερβολή και κατά γενική ομολογία, στις αρχές και τον κόσμο άφησε με κάθε τρόπο την ικανοποίηση σε όλους που παρακολούθησαν την παράσταση ( και το ξαναλέμε ): Σ’ αυτό το σταυροδρόμι της λεβεντιάς !

Share