Γιορτή μητέρας


Μάιος μήνας της Άνοιξης και των λουλουδιών ο μήνας της αναγέννησης της φύσης για αυτό καθιερώθηκε να γιορτάζεται και η γιορτή της μητέρας, η γιορτή της μητρότητας. Η μητέρα είναι πάντα εκεί, είναι παντού και σήμερα γιορτάζει.

Το Λύκειο των Ελληνίδων Αργούς όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποίησε τη γιορτή της μητέρας το Σάββατο 19 Μαΐου στην αίθουσα του Συλλόγου Αργείων “ο Δαναός”. Φέτος η γιορτή είχε διπλό σκοπό να γιορτάσουμε τη γυναίκα που δίνει τη ζωή ,τη μητέρα και να γεμίσουμε τον κουμπαρά της αγάπης του “Χαμόγελου του παιδιού”. Από νωρίς ήταν όλα έτοιμα μια είσοδος ολάνθιστη και ευωδιαστή από τα ολόδροσα τριαντάφυλλα που θα προσφέραμε στους καλεσμένους μας. Η αίθουσα διαλέξεων του συλλόγου ασφυκτικά γεμάτη όπως πάντα. Τα μέλη του Δ.Σ. στην υποδοχή στις 19.30. η εκδήλωση άρχισε με ένα χαιρετισμό και παρουσίαση του βιογραφικού της ομιλήτριας από την πρόεδρο κ. Έφη  Δημοπουλου  Κωρου, η οποία κάλεσε και την ομιλήτρια να  πάρει θέση στο βήμα.

Ομιλήτρια της βραδιάς η εκπαιδευτικός κ. Εύη Μαλαμάκη μέλος του  Δ.Σ. του Οργανισμού  ” το Χαμόγελο του Παιδιού”, με θέμα  ” η Μάνα της Καρδιάς”. Η ομιλήτρια με ύφος γλαφυρό, ζεστό που άγγιξε τις καρδιές όλων μας αναφέρθηκε στη μάνα της καρδιάς,τη μάνα που ανατρέφει ξένα παιδιά εθελοντικά και έκανε μια εκτενή αναφορά στο σύλλογο “το Χαμόγελο του Παιδιού” από τη στιγμή της δημιουργίας του με την ιδέα και το χαμόγελο του μικρού Ανδρέα έως σήμερα. Ένας οργανισμός που προσέφερε και εξακολουθεί να προσφέρει στο κακοποιημένο, στο μοναχικό παιδί και την οικογένειά του υλική και ηθική βοήθεια. Το Χαμόγελο του παιδιού στο πρόσωπο του 10 χρόνου Ανδρέα εξακολουθεί με τους εθελοντές του να δίνει χαμόγελο σε μαύρα ,άσπρα , μικρά και μεγάλα παιδιά.

 

 

 


Μετά τη γλυκύτατη κ. Εύη Μαλαμάκη  μικρά παιδιά από τις χορευτικές μας ομάδες παρουσίασαν Νανουρίσματα της γιαγιάς και της μαμάς.


Ακολούθησε η βράβευση μιας Αργείας πολύτεκνης  μητέρας από τον Ε.Ε.Σ. τοπικό τμήμα Αργούς. Βραβεύθηκε η μητέρα και εθελόντρια νοσηλευτικής του Ε.Ε.Σ. κ.Κωνσταντινα Γαλιωτου, μητέρα τριδύμων αγοριών και σύντομα ενός τετάρτου.Της ευχόμεθα υγεία με το καλό και το τέταρτο παιδάκι της και χαρά και ευλογία στο σπίτι της.


Μια εκδήλωση για τη μάνα δεν θα μπορούσε να τελειώσει διαφορετικά παρά μόνο με μουσική. Μουσική λοιπόν και ελληνικά τραγούδια από τον κ.Χρήστο Λέκκα στο πιάνο και τις κ. Ελένη Μεϊμαρίδη και Πενυ Καρανικόλα στο τραγούδι. Οι νότες από το πιάνο και οι υπέροχες φωνές γέμισαν το χώρο και μας ενθουσίασαν. Αρχίσαμε σιγά σιγά  να συμμετέχουμε στο τραγούδι και η αίθουσα γέμισε νότες και μουσική.

Παραβρέθηκαν ο βουλευτής κ.Γιαννης Ανδριανός, η περιφερειακή σύμβουλος κ.Ελενη Παναγιωτοπούλου, ο κ. Παναγιώτης Σκουφηςδημοτικος σύμβουλος, διευθυντής  σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης., ο κ. Σωτήρης Κωτσοβός πρόεδρος του Δ.Σ.του συλλόγου ο Δαναός,πολλοί ιερείς της πόλης μας ,τα μέλη και οι φίλοι μας.


Ευχαριστούμε το Δ.Σ.του συλλόγου Αργείων ο Δαναός για την παραχώρηση της αίθουσας,την κ. Ευη Μαλαμακη για την αποδοχή της πρόσκλησης μας, τις κύριες του πολιτιστικού συλλόγου Κουτσοποδιου για την παρασκευή και προσφορά των υπέροχων γλυκών και του λικέρ. Τα μέλη και τους φίλους μας που πάντοτε παρευρίσκονται και συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μας. Όλες τις κύριες του Δ.Σ.για τη βοήθεια στην προετοιμασία της εκδήλωσης.  Ιδιαιτέρως θα πάρει να ευχαριστήσουμε τις κύριες Βούλα Καρβέλα και Κική Γιάννου από την εφορία μητέρας και παιδιού που είχαν την επιμέλεια της εκδήλωσης και τις κύριες Στέλλα Λιολιτσα και Μαρία Δρυμουρα υπεύθυνες για τη μουσική και την ομιλήτρια. Πολλές ευχαριστίες σε όλους και κυρίως την ανώνυμη μητέρα που πάντοτε παρά τις αντιξοότητες στηρίζει τα παιδιά της και τα βοηθά να σηκωθούν όσες φορές και αν πέσουν.


Σας ενημερώνουμε ότι στον κουμπαρά  του χαμόγελου του παιδιού,χάρις σε όλους εσάς συγκεντρώθηκε το ποσό των 444,80 ευρώ και σας ευχαριστούμε.

Ευχόμεθα σε όλους υγεία,χαρά, ελπίδα ,φως χαμόγελο για να μπορέσουμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο.

ΜΑΝΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Για τον κόσμο είσαι απλά μια μητέρα, για το παιδί σου είσαι ο κόσμος όλος.

                        Και του χρόνου.

Share