Εορτασμός της Εικόνας Παναγίας Βλαχερνιώτισσας (25-07-2002)


a20020725

ΦΕΙΔΩΝ

25-07-2002

 

Εορτασμός της Εικόνας Παναγίας Βλαχερνιώτισσας από τον Πολιτιστικό Σύλογο Γυναικών Ηραίου

 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε κατά το διήμερο της 1ης και 2 Ιουλίου η Εικόνα της Παναγίας Βλαχερνιώτισσας στο Ηραίο Μιδέας, από τον πολιτιστικό σύλλογο Γυναικών Ηραίου.

Την παραμονή 1η Ιουλίου τελέσθηκε ο Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας από τον Πρωτοπρεσβύτερο Πατέρα Γεώργιο Μητροσύλη της Ενορίας Αγ. Τριάδας και τον Ιερό Κλήρο των Ενοριών Λάλουκα, Αγίου Πέτρου Άργους, Ανυφίου.

Κατά την περιφορά παρέστησαν ο Νομάρχης Αργολίδας κ. Σαλεσιώτης, ο Βουλευτής κ. Τσούρνος, η Δήμαρχος κα Νάσου – Παπαγεωργίου, ο τέως Βουλευτής & υποψ. Νομάρχης κ. Σωτηρόπουλος, Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Μιδέας, ο κ. Γιάννης Καραγιάννης εκπρόσωπος της Δ/νσης Κοιν. Κονδυλίων του Υπ. Εθν. Οικονομίας, ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Τοπ. Συμβουλίου Ηραίου, ο συγγραφέας κ. Καραμάνος, εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων και πλήθος κόσμου. Κατά την απόλυση προσφέρθηκαν στην πλατεία της Εκκλησίας, γλυκά και χυμοί.

Στη λαϊκή βραδιά το γλέντι άναψε με την ορχήστρα του κ. Γιάννη Δαμάλα. Ο κ. Νομάρχης, η κα. Δήμαρχος και τα μέλη του Πολ/κου Συλλόγου άνοιξαν το χορό. Στο γλέντι παραβρέθηκε και η Βουλευτής κα Έλσα Παπαδημητρίου με την παρέα της, διεθνούς φήμης γλύπτρια κα Αγγέλικα Κοροβέση – Καλαντίδη, ο κ. Βας. Κόκκας, ο κος & η κα Σωτ. Κωτσοβού κ.α. Η πλούσια λαχειοφόρος αγορά του Συλλόγου, γέμισε τον κόσμο με δώρα. Το γλέντι, κράτησε μέχρι πρωίας.

Ανήμερα το πρωί στις 2 Ιουλίου τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία. Το βράδυ ολοκληρώθηκε ο εορτασμός με μουσικό πρόγραμμα από το Ωδείο Ναυπλίου της κας Μαυρούλη και παραδοσιακούς χορούς από το Λύκειο Ελληνίδων Άργους, το χορευτικό τμήμα του Επιμ/κού & Πολ/κού Γκι Συλλόγου Αγ. Τριάδας και του Πολ/κού Συλλόγου Γυναικών Ηραίου. Παραβρέθηκαν η κα Γκιόλα Νομ. Σύμβουλος, ο κ. Χρ. Γκούμας εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, ο Δημ. Σύμβουλος Μιδέας Σπ. Ντόκος, ο Πρόεδρος του Τοπ. Συμβουλίου κ. Χατζάρας, κυρίες του Λυκείου Ελληνίδων Άργους και άλλοι εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων. Μετά την εκδήλωση προσφέρθηκαν γλυκά και χυμοί.

a20020725b

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις του διημέρου, λειτούργησε έκθεση λογοτεχνικού βιβλίου σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο ΑΣΤΡΟ.

Οι χορηγοί των εκδηλώσεων ήταν: ΑΝΤ1 Πελ/σου, Εφημ. ΑΡΓΟΛΙΔΑ, η εταιρία Θ. Π ούλος ΑΒΕΕ, η Ένωση Αγροτικών Συν/σμών Αργολίδας ΡΕΑ, τα ζαχαροπλαστεία Sweet Cookies, το ανθοπωλείο ΛΟΥΛΟΥΔΟΤΟΠΟΣ της Κατερίνας Αντωνοπούλου, και το Super Market ΕΛΑ του Ανδρέα Πούλου στο Ναύπλιο.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Ηραίου, ακούραστος όπως πάντα, μετά τον εορτασμό της Εικόνας της Παναγίας Βλαχερνιώτισσας, ξεκινά την οργάνωση των εκδηλώσεων που θα γίνουν προς το τέλος του καλοκαιριού με αρχές Φθινοπώρου.

Share