Μεγάλη χορευτική παράσταση από το Λύκειο των Ελληνίδων Αργους


Η λυκειακή χρόνια τελείωσε, δάσκαλοι και χορευτές, μικροί και μεγάλοι έτοιμοι να μας παρουσιάσουν ένα μέρος της δουλειάς όλης της χρονιάς. Γονείς, φίλοι και μέλη  έτοιμοι να απολαύσουν και να χειροκροτήσουν το αποτέλεσμα. Τετάρτη 27/6/2018 στο Μπουσουλοπουλειο θέατρο από νωρίς όλα έτοιμα.

Στα γραφεία μας οργασμός προετοιμασίας, χαρούμενες φωνές, γκρίνιες, γέλια,τρέξιμο οι καρφίτσες και οι παραμάνες στην ημερήσια διάταξη,όλα έτοιμα στην ώρα τους χάρη στην προσπάθεια των μελών του Δ.Σ.

Η αίθουσα του θεάτρου από νωρίς γεμάτη κόσμο ,παρά τον άστατο καιρό. 8.30 η πρόεδρος  του συλλόγου απηύθυνε χαιρετισμό και ευχαρίστησε όλους για την βοήθεια και τους γονείς  για την εμπιστοσύνη στο Λύκειο και τους δασκάλους μας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης κ. Ελένη Παναγιωτοπούλου ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής κ.Παναγιωτης Σκουφης  ,δημοτικοί σύμβουλοι ,η πολιτευτής κ.Σονια Τανταρου Κριγκου εκπρόσωποι συλλόγων και σωματείων  και πλήθος κόσμου.

Η παράσταση ξεκίνησε με ένα τμήμα μικρών παιδιών με χορούς από τη Θεσσαλία που  αν και ήταν μικρά  ήταν άψογα στην εκτέλεση των χορών. Ακολούθησε το τμήμα των ΑΜΕΑ Αργολίδας που καταχειροκροτήθηκε και μας απέδειξαν ότι η προσπάθεια, η αγάπη, η εμπιστοσύνη και η συνεργασία μπορούν να κάνουν θαύματα. Μαζί τους η Μαρία, η Μπετυ, ο Πέτρος βοηθοί τους, δάσκαλοι τους και εμψυχωτές.

Στη συνέχεια το Περιφερειακό τμήμα του 4ου δημοτικού Σχολείου μας μετέφερε στη  Μακεδονία και το Περιφερειακό μας τμήμα του Κουτσοποδιου  μας έφερε τη θαλασσινή αύρα με χορούς από τις Κυκλάδες.


Η θάλασσα είχε την τιμητική της  στη φετινή μας παράσταση Σαμοθράκη , Λήμνος, Κυκλάδες,Κύθηρα, Κρήτη,Κύπρος πέρασαν μπροστά μας με αιγαιοπελαγίτικο αέρα  και θαλασσινή δροσιά και μας χάρισαν στιγμές χαράς,ξενοιασιάς και υπερηφάνειας για τα υπέροχα νησιά μας,τη μουσική τους,τους χορούς και τις ανάλαφρες  φορεσιές τους.


Μετά τα νησιά κατευθυνόμεθα βόρεια στην ακριτική Φλώρινα  και καταλήγουμε στην Πελοπόννησο με χορούς από την Αργολίδα με το μοναδικό καλαματιανό και το ηρωικό τσάμικο.


Τελειώνοντας χαρήκαμε χορούς από τον Πόντο και τη Μ. Ασία ,τις ιστορικές και αιματοβαμμένες περιοχές που με αίμα ,πόνο ξεριζωμό ,δάκρυα και θάνατο εγκατέλειψαν οι πρόγονοι μας.Στην ολοκλήρωση του αφιερώματος  στις αλησμόνητες πατρίδες συμμετείχε  η παραδοσιακή χορωδία και ορχήστρα  του Λυκείου μας σε διδασκαλία του κ. Γιάννη Χαβιαρλη. Έχε γεια πάντα γεια τα μιλήσαμε όνειρο ήτανε………δε λησμονήσαμε και όλοι εμείς και οι επόμενες γενιές δεν λησμονούν γιατί οι μνήμες δεν σβήνουν απλά αιμορραγούν.


Ξέρω τραγούδια θάλασσες ήταν ο τίτλος της φετινής μας παράστασης και η θάλασσα ο πλούτος αυτός της πατρίδας μας ας για όλους μας ήρεμη καταγάλανη  και δροσερή.

Ευχαριστούμε τους δασκάλους μας κ.Βασιλη Δημητρόπουλο, κ. Κατερίνα Δωροβινη Πίκουλα,κ.Ελενη Αλωνιστιωτη και κ. Δημήτρη Αργυρόπουλο και τις κ.Μαρια Σπηλιωτόπουλου και Μπέτυ Καραχάλιου που αφιλοκερδώς έχουν αναλάβει την εκπαίδευση των παιδιών  ΑΜΕΑ Αργολίδας και τέλος το κ Γιάννη Χαβιαρλη μαέστρο της χορωδίας και της ορχήστρας μας.

Ευχαριστούμε τη σχολική επιτροπή του Δήμου μας για την παραχώρηση του θεάτρου ,τον κ. Αρη Τζονευρακη και την κ. Κουλα Γουρδομιχαλη  για τις φορεσιές που μας δάνεισαν και τη βοήθεια στο ντύσιμο των χορευτών ,τους χορηγούς μας αλλά και όσους βοήθησαν στο στήσιμο αυτής της παράστασης.


Το μεγάλο ευχαριστώ όμως πάει στο έμψυχο υλικό που μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε, τα παιδιά μας ,τους χορευτές μας μικρούς και μεγάλους και τους γονείς τους που εδώ και 54 χρόνια μας εμπιστεύονται. Χάρις σε σας και την αγάπη σας θα συνεχίσουμε.

Ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι σε ήρεμες και καταγάλανες θάλασσες και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το Σεπτέμβριο με νέες ιδέες και δύναμη για νέα δημιουργική χρονιά .

Σας ευχαριστούμε.

Share