40 Χρόνια – Ιστορική η διαδρομή του Λυκείου Ελληνίδων Άργους (11-05-2005)


a20050511

ΦΕΙΔΩΝ

11-05-2005

 

Μέσα από την πολύχρονη ενεργή παρουσία του , το Λύκειο Ελληνίδων μας ξαφνιάζει κάθε φορά ευχάριστα με τις πολλές και εξαιρετικά ποιοτικές δραστηριότητες του και εκδηλώσεις του.

Αν θα κάναμε αναφορά αναλυτικά στην ιστορική του διαδρομή σίγουρα δεν θα μας έφταναν πολλές σελίδες χαρτί, κι αυτό θα γίνει σε κάποιο αφιέρωμα της εφημερίδας μας.

Τώρα θα αναφερθούμε συνοπτικά στις δραστηριότητες της τελευταίας χρονιάς 2004, όπως τις ανακοίνωσε η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων κ. Κ. Σχοινοχωρίτη, κατά τη διάρκεια του απολογισμού του έτους 2004.

Στις 11 – 1 – 04 έγινε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην αίθουσα ΄΄ ΑΙΓΛΗ ΄΄ με το συγκρότημα των κυριών Πουλή και Δαμάλα με μεγάλη επιτυχία.

Το Φεβρουάριο συμμετείχε με τους μαθητές του στην αποκριάτικη παρέλαση αρμάτων που οργάνωσε ο δήμος Άργους, η χορευτική ομάδα του συμμετείχε επίσης στο εορταστικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του δήμου, χορεύοντας στα δημοτικά διαμερίσματα. Ο αποκριάτικος χορός στο κέντρο ΄΄ ΑΚΡΟΑΜΑ ΄΄ σημείωσε μεγάλη επιτυχία, η προσέλευση του κόσμου μεγάλη, το κέφι κράτησε μέχρι το πρωί.

Επισκέψεις στο γηροκομείο, μέσα στα πλαίσια της φιλανθρωπικής του δράσης, συμμετοχή στις εθνικές μας επετείους καθώς και στην επίσημη υποδοχή της ολυμπιακής φλόγας στην πόλη μας, στο Αρχαίο Θέατρο.

Ομιλίες από διακεκριμένα μέλη της τοπικής μας Κοινωνίας, άλλοτε κατά τη διάρκεια εορτασμού εθνικών επετείων, άλλοτε τιμώντας την εορτή της Μητέρας.

Τιμώντας την ημέρα της εορτής του πολιούχου της πόλης μας Αγίου Πέτρου, το Λύκειο Ελληνίδων συμμετείχε στο καθιερωμένο φεστιβάλ Ελληνικών Χορών με προσκεκλημένα τα Λύκεια Τριπόλεως, Ικαρίας και Παιανίας, το ΕΛ.ΚΕ.ΛΑ.Μ. καθώς και χορευτικό συγκρότημα από τη Ρώμη.

a20050511b

Το Δεκέμβριο στο Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο έγινε από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου η παρουσίαση του Λευκώματος της διεθνούς φήμης φωτογράφου Καλλιόπης με παραδοσιακές ενδυμασίες, στην οποία συμμετείχε το Λύκειο με παρουσίαση τοπικών ενδυμασιών Αργολίδας. Την Αργειτοπούλα ( αυθεντική φορεσιά ) τον τσολιά, τις παιδικές φορεσιές ΄΄ Καναβίτσα ΄΄ της ορεινής Αργολίδας, την Κοιλάδα Ερμιόνης, την Τσακωνιά Κοινουρίας και 2 αυθεντικές φορεσιές: Καραγκούνα και Ελληνοχώρι.

Επίσης σημαντική ήταν η φιλανθρωπική Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, με ομιλητή τον Πατέρα Καλλίνικο Κορομπόκη, της οποίας τα έσοδα δόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό για τους απόρους συμπολίτες μας.

a20050511c

Το Λύκειο Ελληνίδων με τη δραστήρια πρόεδρο του και τα ακούραστα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, προβάλλει την πόλη μας και τον πολιτισμό της έξω από τα σύνορα της. Κι αυτό γιατί συμμετέχει καλεσμένο σε εκδηλώσεις άλλων πόλεων κι έτσι γίνεται αισθητή η παρουσία μας σε άλλους τόπους, επιδεικνύοντας την πλούσια παράδοση μας, τα ήθη και τα έθιμα μας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Οι εκδηλώσεις φυσικά συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία για το έτος 2005.

 

Για τη μητέρα…

Το Λύκειο Ελληνίδων γιορτάζει την Ημέρα της

Αναλυτικά το πρόγραμμα

14/5/2005 ημέρα Σάββατο ώρα 7μ.μ.

Στην αίθουσα του Συλλόγου Αργείων ΄΄ Ο Δαναός ΄΄

  1. Ομιλία από την κ. Αικατερίνη Γεώργα – Κουμαδωράκη, εκπαιδευτικό, με θέμα ΄΄ Μάνα, γεννήτρα, πλάστρα και τεχνήτρα της ζωής. Η μορφή της μέσα από την λογοτεχνία ΄΄.
  2. Ανάγνωση κειμένων και απαγγελία ποιημάτων από ηθοποιούς του Δημοτικού Θεάτρου Άργους.
  3. Εκτέλεση τραγουδιών από την ορχήστρα του Ωδείου ΄΄ ΔΙΕΣΙΣ ΄΄
  4. βράβευση μητέρας από τον Ε.Ε.Σ.
  5. Θα προσφερθούν άνθη και γλυκά στις κυρίες από το Λύκειο Ελληνίδων Άργους

 

15/5/2005 ημέρα Κυριακή

Μετά τη θεία Λειτουργία, θα γίνει δοξολογία στον Ι. Ναό Αγίου Πέτρου Άργους.

Share