Η χορευτική επίδειξη του Λυκείου των Ελληνίδων (12-07-2005)


a20050712

ΑΡΓΟΛΙΔΑ

12-07-2005

 

ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ 15 ΧΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΥΦΙΟΥ

 

Φέτος έλαβαν μέρος 15 χορευτικές ομάδες μαζί με τα περιφερειακά τμήματα του 4ου Δημοτικού Σχολείου και του Ανυφίου.

Λίγο μετά τις 8μμ, μέσα σε πλήθος κόσμου, η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων κα Αγγελική Σχοινοχωρίτου πήρε το λόγο, καλωσορίζοντας όλους τους καλεσμένους.

a20050712b

Αφού αναφέρθηκε στην ύπαρξη του Λυκείου εδώ και 40 χρόνια, στη πόλη του Άργους που με την τόσο ενεργή του δράση, διατηρεί όχι μόνον την παράδοση αλλά και τον πολιτισμό, ευχαρίστησε τους χορηγούς, και ευχήθηκε καλή επιτυχία στα παιδιά που έδωσαν εξετάσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ και καλό καλοκαίρι σε όλους.

Στη συνέχεια ο κ. Βασ. Δημητρόπουλος, που είχε την εκπαιδευτική επιμέλεια, το συντονισμό και την παρουσίαση του προγράμματος άρχισε να προλογίζει και να εξηγεί κάθε ένα χορό ξεχωριστά. Βαθύς γνώστης του αντικειμένου του ανέλυε υποδειγματικά και με σαφήνεια έναν έκαστο χορό, ταξιδεύοντας μας από τις δροσερές παραλίες των νησιών μας στις γιορτές και τα πανηγύρια της Ηπείρου – Μακεδονίας και Θράκης, φθάνοντας στη Ρούμελη και το Μοριά ξεσηκώνοντας τον κόσμο σε ζωηρά χειροκροτήματα. Οι ήχοι από τα δημοτικά τραγούδια οι λεβέντικοι χοροί της πατρίδας μας κάνουν τους χορευτές μικρούς και μεγάλους να ζουν τη στιγμή και να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.

a20050712d

Όλοι προσπαθούν να δικαιώσουν τους δασκάλους τους όχι μόνον για τις σωστές οδηγίες τους στο χορό και στα βήματα αλλά και στις προσπάθειες τους να μεταδώσουν στα παιδιά την αγάπη του για τους λεβέντικους ελληνικούς χορούς και τα δημοτικά μας τραγούδια.

a20050712c

Αξίζει να αναφερθούν τα ονόματα των δασκάλων μαζί με πολλά συγχαρητήρια για την άρτια εμφάνιση των μαθητών – χορευτών. Και αυτοί είναι εκτος από τον κ. Βασ. Δημητρόπουλο, η κα Κατερίνα Δωροβίνη – Πίκουλα , η κ. Πένυ Τσίγκα και ο κ. Δημ. Αργυρόπουλος.

Πολλά συγχαρητήρια επίσης στις κυρίες που επιμελήθηκαν με τόσο ζήλο τις πανέμορφες φορεσιές και τα κουστούμια είτε αυθεντικές είτε πιστά αντίγραφα δίδοντας αυτό το θαυμάσιο αποτέλεσμα. Καθώς και σε όλο το δ.σ. που κάνει ότι μπορεί για να στέκει ο σύλλογος στο ύψος και στις προδιαγραφές του καταστατικού του εδώ και 40 χρόνια.

Την εκδήλωση του Λυκείου τίμησαν από πλευράς πολιτείας ο δήμαρχος κ. Δημ. Πλατής, ο κ. Μπέγκος, ο κ. Ν. Πετρόπουλος εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, γονείς, παππούδες και παιδιά μέλη και φίλοι του Λυκείου, όλοι λάτρεις του αυθεντικού και του ωραίου.

Share