Το Λύκειο Ελληνίδων Αργους γιόρτασε τα 41 – Διαχρονικές αξίες (13-01-2006)


  a20060113

 

Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΜΟΡΙΑΣ (13-01-2006)

 

Αποκλειστικά γυναικείος οργανισμός το Λύκειο Ελληνίδων από τις αρχές του 20ου αιώνα μάχεται για την πνευματική, την ηθική και την πολιτιστική του ταυτότητα. Κερδίζει την καταξίωση της Ελληνίδας στην ελληνική, τοπική κοινωνία.

 

Η προσφορά του είναι αυταπόδεικτη. Παράδοση και ρίζες δεν είναι μόνον η Ιστορία μας, η γλώσσα και τα έθιμα μας, είναι όλα όσα μας κληροδότησαν οι πρόγονοι μας. Παράδοση είναι η συνέχεια, δεν είναι στάση, είναι πορεία.

Η σύγχρονη Ελληνίδα μέσα από τους κόλπους των Λυκείων πάλεψα και παλεύει για τις διαχρονικές αξίες, αντλώντας έμπνευση από την Ελληνίδα του παρελθόντος. Με αγάπη και μεράκι συλλέγει, με ασθενείς δυνάμεις, πολλές φορές, πράγματα του παρελθόντος. Προσπαθεί να διατηρήσει και να μεταφέρει στις νεότερες γενιές τη ήθη και τα έθιμα, τους τοπικούς χορούς, το τραγούδι, τις τοπικές φορεσιές.

Την 8η Ιανουαρίου το Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Άργους κλείνοντας τα 41 χρόνια ζωής θέλησε να γιορτάσει και να ευχαριστήσει μέσω της εκδήλωσης όλους αυτούς που χάρη στην αγάπη τους, στην άοκνη προσπάθεια και στις χωρίς αντάλλαγμα πολλές ώρες δουλειάς και προσφοράς, διατήρησαν το Σύλλογο γεμάτο ζωντάνια και δράση στο επίπεδο που βρίσκεται σήμερα για να το παραλάβουν οι νεότερες γενιές.

 

Η εκδήλωση

Μέσα στο ζεστό και όμορφο χώρο του << Μπουσουλοπούλειου Θεάτρου >>, κατάμεστο από κόσμο, έγινε η εκδήλωση. Οι τοπικές αρχές και η εκκλησία μας τίμησαν με την παρουσία τους. Η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων κ. Σχοινοχωρίτου απηύθυνε χαιρετισμό και μίλησε για την ιδέα και το σκοπό του Συλλόγου και για την δράση του. Ο νομάρχης Αργολίδος κ. Σωτηρόπουλος και ο δήμαρχος Αργους κ. Πλατής απηύθυναν χαιρετισμό και μίλησαν θερμά, εξυμνώντας την πολιτιστική προσφορά του Λυκείου στην Αργολίδα.

a20060113b

Ως ένας μικρός φόρος τιμής για την πολύτιμη προσφορά όλα αυτά τα χρόνια στο τεράστιο έργο που επιτελεί το Λύκειο Ελληνίδων επιδόθηκαν αργυρά αναμνηστικά σ΄όλους τους προέδρους που είχαν εκλεγεί από το 1965 έτος ιδρύσεως του Λυκείου Ελληνίδων έως σήμερα. Αναμνηστικά αργυρά επιδόθηκαν σε όλα τα μέλη των Συμβουλίων ( από το 1965 έως σήμερα ) ως μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης από το παρόν Δ.Σ. του Λυκείου Ελληνίδων για την πολύτιμη προσφορά και δράση όλα τα χρόνια, προστατεύοντας την Ιστορία του τόπου από την αλλοτρίωση. Στους δασκάλους ( από την ίδρυση έως σήμερα ), σ’ αυτούς τους σημαντικούς παράγοντες της διατήρησης της πολιτιστικής και πνευματικής κληρονομιάς, επιδόθηκαν αργυρά αναμνηστικά, δείχνοντας τους ευγνωμοσύνη για το έργο τους.

Τέλος, στα χορευτικά τμήματα όλων των χρόνων, σ’ αυτούς τους ανθρώπους που γέμισαν με εθνική υπερηφάνεια και συγκίνηση τις καρδιές μας, βλέποντας τους να χορεύουν λεβέντικους χορούς από όλη την Ελλάδα, επιδόθηκαν αργυρές αναμνηστικές καρφίτσες.

Η αποθέωση της βραδιάς ήταν το μουσικοχορευτικό μέρος. Η ζωντανή ορχήστρα με παραδοσιακά τραγούδια και τα μεγάλα χορευτικά τμήματα με τους λεβέντικους χορούς ενθουσίασαν και ξεσήκωσαν τον κόσμο. Στη διπλανή αίθουσα είχε παρατεθεί φωτογραφικό υλικό και έντυπα από το αρχείο του Λυκείου Ελληνίδων. Ο κόσμος ευχαριστήθηκε και θυμήθηκε τις παλιότερες εκδηλώσεις από το φωτογραφικό υλικό και απόλαυσε τα εδέσματα και τα ποτά που είχαν παρατεθεί ευχόμενοι μακροημέρευση. Το πρωί της Κυριακής ετελέσθη επιμνημόσυνη δέηση στο ναό του Αγίου Πέτρου για τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων που έφυγαν. Η προσφορά τους ήταν τεράστια, αλλά και το κενό που άφησαν μεγάλο.

a20060113c

Τη νομαρχία Αργολίδας και το δήμο Αργους ( ΔΕΠΟΑΡ, ΟΠΑΝΑΡ ), οι οποίοι έδωσαν ώθηση στην παράδοση και στα έθιμα του τόπου, ευχαριστεί θερμά το Δ.Σ. του Λυκείου Ελληνίδων παράρτημα Αργους για την αμέριστη συμπαράσταση οικονομική και ηθική προς το Λύκειο Ελληνίδων.

Ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς για την ευγενική προσφορά τους προς το σύλλογο.

Τη Ford Μαλαχιάς Α.Ε.

Την Οινοποιεία Σκούρας Α.Ε.

Την κάβα ποτών Βασ. Τάγκαλη.

Την ένωση Αγρ/κων Συν/σμων Αργ. ΡΕΑ

Το κατάστημα επιγραφών Παν. Ψυχογιού.

Το κατάστημα Ασημικών Kandarakis

Και όλους όσους συνετέλεσαν με τη βοήθεια τους ώστε η εκδήλωση αυτή να είναι επιτυχής.

Ευχαριστούμε όλους θερμά. Το Δ.Σ.

Share