Το Λύκειο Ελληνίδων Αργους τίμησε τη Μάνα (02-06-2006)


a20060602

ΑΡΓΟΛΙΔΑ

(02-06-2006)


ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ ΓΕΜΑΤΗ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

 

Το Λύκειο Ελληνίδων Αργους τίμησε την 13η και 14η Μαΐου τη γιορτή της μητέρας, όπως κάθε χρόνο με όμορφες εκδηλώσεις. Το απόγευμα του Σαββάτου, στην αίθουσα του Συλλόγου Αργείων ΄΄ ο Δαναός ΄΄, σ’ αυτό το φιλόξενο και συγχρόνως επιβλητικό για την ιστορία του χώρου, έγινε η γιορτή.

Οι αίθουσες ήταν ασφυκτικά γεμάτες από μικρούς και μεγάλους. Οι τοπικές αρχές και η εκκλησία, τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Τον σύντομο χαιρετισμό της προέδρου του Λυκείου Ελληνίδων κ. Σχοινοχωρίτου διαδέχθηκε η ομιλία της θεολόγου – συγγραφέως ( νουβέλες, παιδικά βιβλία, παραμύθια κ.α. λογοτεχνήματα ) κ. Θάλειας Αντωνιάδου με θέμα: ΄΄ Μητρικό ένστικτο και κακές μητέρες. Επαναπροσδιορισμός του ρόλου της μητέρας και η ανάγκη μετ – εκπαίδευσης της ΄΄. Ο λόγος της μεστός, ρεαλιστικός & συγκροτημένος. Την ομιλία πλαισίωσαν απαγγελίες ποιημάτων & ανάγνωση κειμένων από μαθήτριες του 2ου Λυκείου Ναυπλίου.

a20060602c

Το τμήμα της Παιδικής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Αργους κράτησε συντροφιά στους παρευρισκόμενους με όμορφα χορωδιακά τραγούδια, αποσπώντας οι μικροί

χορωδοί και ο μαέστρος τους, θερμά συγχαρητήρια.

Τέλος όπως κάθε χρόνο ο Ε.Ε.Σ. βράβευσε μια πολύτεκνη μητέρα την κ. Ευανθία Συρίγα για την πολύτιμη προσφορά της στην οικογένεια της, τιμώντας στο πρόσωπο της τις μάνες όλων της γης!

Στο τέλος των εκδηλώσεων αυτής της ημέρας οι παρευρισκόμενοι, κατέβηκαν στο χώρο υποδοχής του Μεγάρου, όπου είχαν παρατεθεί θαυμάσιοι πίνακες ζωγραφικής από το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ζωγραφικής του κ. Ρηγόπουλου που συμμετείχε στον εορτασμό της γιορτής της μητέρας. Τα έργα αυτά είχαν θέμα ΄΄ την Μάνα ΄΄ και το πραγματοποίησαν οι μαθητές και οι καθηγητές της σχολής. Εύγε τους! Γλυκά, εικονίτσες της Παναγίας και τριαντάφυλλα επισφράγισαν τις εκδηλώσεις της ημέρας του Σαββάτου.

a20060602b

Την Κυριακή, ημέρα της γιορτής της Μάνας – Μητέρας – Γιαγιάς, μετά τη Θεία Λειτουργία, ακολούθησε δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Πέτρου Αργους χωροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Αργολίδας κ. Ιακώβου.

Πιστεύουμε ότι οι εκδηλώσεις αυτές ήταν ένας ελάχιστος φόρος τιμής στο μεγαλείο της ψυχής, στη δύναμη του νου και της καρδιάς αυτής της γυναίκας που λέγεται και είναι Μάνα!

Share