Το Λύκειο Ελληνίδων στο Ευριπίδειο Θέατρο Χαλανδρίου (02-08-2006)


a20060802b

ΑΡΓΟΛΙΔΑ

(02-08-2006)

 

ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

 

Σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου βρέθηκε την Παρασκευή 21/7 η μεγάλη χορευτική ομάδα του Λυκείου Ελληνίδων Αργους.

Στον ίδιο χώρο ήσαν καλεσμένοι επίσης το Λύκειο Ελληνίδων Μεγάρων, το Κέντρο Παραδοσιακών Χορών και Μουσικής ΄΄ Εμμέλεια ΄΄ του Αγίου Στεφάνου Αττικής, το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πετρούπολης και το Εθνομουσικολογικό Ιδρυμα ΄΄ Π. Ζήση ΄΄΄, ο πρόεδρος του οποίου κ. Περικλής Κώτσης είχε την επιμέλεια του προγράμματος.

Το κάλεσμα είχε γίνει για τον εορτασμό των 25 χρόνων από την ίδρυση του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου Χαλανδρίου, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου.

Την ομάδα μας συνόδευε η κα Αγγ. Σχινοχωρίτου – πρόεδρος του Λυκείου, καθώς και κυρίες του δ.σ. Η υποδοχή των παιδιών μας από το κατάμεστο θέατρο ήταν εκπληκτική. Ανοίγοντας πρώτοι το πρόγραμμα της βραδιάς, οι χορευτές μας χάρισαν δροσιά και ζωντάνια, χάρη και ομορφιά με την θαυμάσια παρουσία τους. Θέλοντας να συμβάλλουμε κι εμείς στη χαρά τους δίδοντας περισσότερο γιορταστικό χαρακτήρα για τα 25 χρόνια ζωής του Αετοπούλειου Πολ/κου Κέντρου, παρουσιάσαμε με εξαιρετική επιτυχία την αναπαράσταση του Αργείτικου παραδοσιακού γάμου. Σ’ αυτό συνετέλεσαν τόσο η άριστη προετοιμασία των χορευτών από τον δάσκαλο τους κ. Βασ. Δημητρόπουλο όσο και το κέφι και το μεράκι των ίδιων των παιδιών. Η παρουσία της ζωντανής μουσικής καθώς και τα τραγούδια του γάμου αποδοσμένα θαυμάσια από την Μαίρη Κουλεντιανού έδωσαν ένα ξεχωριστό τόνο στην όλη παράσταση.

a20060802

Ακολούθησε γλέντι και χορός με τραγούδια του Αργους όπως:

΄΄ Για πες μας Γιώργη πια αγαπάς στην πέρα ρούγα που όλο πας…

Αργειτοπούλα αγαπώ κι ολημερίς της τραγουδώ…

Και δος του καμάρι και λεβεντιά οι λυγερόκορμοι φουστανελλοφόροι μας σκόρπιζαν χαμόγελα και ευχαρίστηση στους παρισταμένους με τις εκπληκτικές φιγούρες και τα πετάγματα τους. Οι δε Αργειτοπούλες μας πλαισίωναν θαυμάσια το σκηνικό με την ομορφιά και την πολυχρωμία των γνήσιων φορεσιών του Λυκείου.

Στην εκδήλωση παρευρίσκοντο ο δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Γρηγ. Επαμ. Ζαφειρόπουλος που μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την παράδοση και τον πολιτισμό, ο δήμαρχος Πετρούπολης, η αντιδήμαρχος Χαλανδρίου κα Κώστη, ο πρόεδρος του Αετοπουλείου Πολ/κου Κέντρου Χαλανδρίου κ. Θ. Κανατσούλης, εκπρόσωποι των συλλόγων και φορέων των δήμων και φυσικά ο πρόεδρος του ιδρύματος ΄΄ Πέτρου Ζήση ΄΄ κ. Περικλής Κώτσης που μας σκλάβωσε με την ευγένεια του και την φιλοξενία του.

Μετά την αναπαράσταση του παραδοσιακού Αργείτικου γάμου, ακολούθησαν οι υπόλοιπες χορευτικές ομάδες προσπαθώντας να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, πράγμα που το πέτυχαν.

Αφού τελείωσε η εκδήλωση, έγινε η ανταλλαγή αναμνηστικών ανάμεσα σε φορείς του δήμου και εκπροσώπους των συλλόγων που συμμετείχαν.

Ακολούθησε δείπνο σε ωραιότατο εστιατόριο του Χαλανδρίου με πολύ νόστιμα εδέσματα.

Γενικά ήταν μια πολύ επιτυχημένη γιορτή η οποία μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές για το αποτέλεσμα αυτό, ελπίζοντας και σε περαιτέρω συναντήσεις…

Στέλλα Λιολίτσα

 

Share