Μες του Μαγιού τις μυρωδιές, της άνοιξης τα λουλούδια, γιορτάζει η μητέρα


a20140601

Για άλλη µια χρονιά στην κατάμεστη αίθουσα του Συλλόγου Αργείων ο Δαναός, το Λύκειον των Ελληνίδων παράρτημα Άργους. γιόρτασε το πιο αγαπητό, το πιο χιλιοτραγουδισμένο πρόσωπο στον κόσμο.. τη μάνα Το πρωί της Κυριακής στον Καθεδρικό Ι.Ν. του Αγίου Πέτρου τελέστηκε δοξολογία προς τιμήν όλων των μητέρων.

Η ευχή που διαβάζεται για τις μητέρες είναι ιδιαίτερα συγκινητική και αναφέρεται στο πρόσωπο της υπερευλογημένης μητέρας όλων µας, της Παναγίας και κατ’ επέκταση σε όλες τις γυναίκες του κόσμου που έχουν την ευλογία της μητρότητας. Η αίθουσα του Δαναού από νωρίς το απόγευμα πλημμύρισε από χρώματα, μυρωδιές, παιδικές φωνούλες, τα τριαντάφυλλα προσφορά της κας Ουρανίας Σκίκου µέλους του λυκείου µας, κατακόκκινη, όμορφα στολισμένα από την κα Κ, Νικέλλη, µέλους του Δ,Σ., που µας εκπλήσσει ευχάριστα κάθε φορά µε την εφευρετικότητα και την δημιουργικότητα της, µας υποδέχονταν στην είσοδο.

a20140601c

Στο καλωσόρισμά της η πρόεδρος του λυκείου μίλησε µε λόγια συγκινητικά για τη μάνα, διάβασε ένα κείμενο της Γαλάτειας Γρηγοριάδου, καλωσόρισε τους πατέρες του Καθ. Ι.Ν. Αγίου Πέτρου που µας τίμησαν µε την παρουσία τους τον π. Γεώργιο Σελλή και τον π. Κων/νο Σχοινοχωρίτη, τα µέλη, τις φίλες και τους φίλους του Λυκείου, τα µέλη συλλόγων και φορέων της πόλης µας, διάβασε το μήνυμα – χαιρετισμό – του Υπουργού Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κου Μανιάτη και παρουσίασε την εκλεκτή ομιλήτρια της βραδιάς την εκπαιδευτικό κα Αργυρή Μπιλιούρη Δ/ντρια του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου. Το βιογραφικό της πλούσιο και αξιολογότατο. ‘Άριστες παιδαγωγικές σπουδές εξαιρετική εκπαιδευτικός, παιδαγωγός και μητέρα. Κυριολεκτικά µας καθήλωσε µε το ήρεμο και μειλίχιο ύφος της, τη γαλήνια φωνή της παρουσιάζοντας το θέμα «μητέρες φάροι των παιδιών τους και στην ιστορία».

a20140601b

Αναφέρθηκε σε μάνες που πραγματικά υπήρξαν σπουδαίες και ανέθρεψαν εξίσου σπουδαία παιδιά, μεγάλες προσωπικότητες και ήρωες όπως Μ. ΚωνΙνος, Κων/νος Παλαιολόγος, Κολοκοτρώνης, Μακρυγιάννης …

Όλοι καταχειροκρότησαν τη γλυκύτατη ομιλήτρια και υποδέχτηκαν τις παιδικές φωνούλες από τα κατηχητόπουλα, της Χριστ. Εστίας που µας βοήθησε φέτος στην πραγματοποίηση της γιορτής µας. Διάβασαν ποιήματα και κείμενα συγκινητικά, αφιερωμένα στο πρόσωπο της μάνας,

Παρών και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Περιφερειακό τμήμα Άργους για άλλη µια χρονιά μαζί µας για να τιμήσει µια πολύτεκνη μητέρα. Νέα, δραστήρια, εργαζόμενη στο Νοσοκομείο Ναυπλίου ως νοσηλεύτρια. Τον λόγο έλαβε η κα Μαρία Σταµατοπούλου υπεύθυνη εκπαιδεύτρια του Ελλ. Ερυθρ. Σταυρού Άργους ενώ η κα Παπαθεοδώρου ανέλαβε να παραδώσει το τιμητικό δίπλωμα και το χρηματικό βοήθημα. Στο πρόσωπο αυτής της μητέρας όπου τιμήθηκε η πολύτεκνη μάνα µε τις δυσκολίες και τον καθημερινό της αγώνα όλοι είδαμε τη σύγχρονη αγωνιζόμενη μητέρα που παλεύει κυριολεκτικά να μεγαλώσει και να αναθρέψει τα παιδιά της κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες και πολλές φορές ακατανίκητες συνθήκες.

Και του χρόνου γερές και δυνατές να είμαστε µαζί Χρόνια Πολλά και ευλογημένα σε όλες τις μανούλες του κόσμου.

 

Τι πλάσματα κι οι μάνες …
Ποιος τις ξέρει;
Βλέπουν µε την καρδιά.
Με την καρδιά ακούνε.
Βροντούν µε την καρδιά
τις πύλες τ ουρανού
ν’ ανοίξουν …
Τι πλάσματα κι οι μάνες!…

Ευτυχία Δημοπούλου – Κώρου

Share