Σχετικα

Το Λύκειο των Ελληνίδων Άργους, με ενεργό δράση 50 ετών στην πόλη μας, είναι παράρτημα του Λυκείου των Ελληνίδων Αθηνών και στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτήριο στην οδό Δαναού. Σκοπός του είναι n διάσωση, διατήρηση και διάδοση των παραδόσεων μας και κυρίως των δημοτικών χορών και τραγουδιών στους νέους μας. Αριθμεί πλέον των 400 μελών, έχει πλούσια ιματιοθήκη από 350 και πλέον αυθεντικές και μη φορεσιές, και χορευτικά τμήματα όλων των ηλικιών. Συνεργάζεται με συλλόγους και σωματεία με κοινά ενδιαφέροντα και συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Δήμου μας.

a3

Διοργανώνει εκθέσεις (βιβλίων, ζωγραφικής κλπ) και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις κάθε μορφής. Στην εορτή του πολιούχου μας Αγίου Πέτρου (3 Μαΐου) διοργανώνει κάθε 2 χρόνια τη γιορτή Ελληνικών Χορών με την συμμετοχή Λυκείων από όλη την Ελλάδα. Διατηρεί περιφερειακά χορευτικά τμήματα σε σχολεία και χωριά της περιοχής μας.

a2

Στα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του, ίδρυσε Ωδείο και χορωδία τα οποία αργότερα έγιναν νομικά πρόσωπα του Δήμου Άργους. Η μεγάλη χορευτική ομάδα με 35 άριστους χορευτές έχει λάβει μέρος σε φεστιβάλ χορού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αντιπροσώπευσε επάξια την πόλη μας και την πατρίδα μας σε φεστιβάλ χορού στην Αμβέρσα του Βελγίου, Κολωνία της Γερμανίας, στην Abbeville της Γαλλίας και στην Επισκοπή Κύπρου.

a1

Έχει χορέψει σε πολλά συνέδρια στην πόλη μας, στην Αθήνα, σε πανελλήνια φεστιβάλ παραδοσιακών χορών σε πολλές πόλεις της Ελλάδος, σε εορταστικές εκδηλώσεις στην Ελληνική τηλεόραση και όπου μας έχει ζητηθεί από άλλους συλλόγους του νομού μας και άλλων νομών της χώρας.

Δείτε όλα τα Διοικητικά Συμβούλια του Λυκείου των Ελληνίδων Άργους από την ημέρα ιδρύσεως του έως σήμερα

 

Κράτα το

Κράτα το

Share